Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:38 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

STEAG cumpără proiectul eolian Crucea Nord de 108 MW de la Monsson Group

ro

14 May, 2012 15:46 2280 Marime text

Monsson Group, dezvoltator privat de parcuri eoliene cu un portofoliu de proiecte cu o capacitate totală de 2.400 MW, anunţă vânzarea proiectului eolian Crucea Nord de 108 MW din judeţul Constanţa către STEAG GmbH, unul dintre cei mai mari producători de electricitate din Germania.

STEAG va investi în total circa 200 de milioane de euro în acest proiect eolian, care va fi echipat cu 36 de turbine Vestas, cu o putere de 3 MW fiecare. Electricitatea produsă în parcul eolian Crucea Nord va fi evacuată către o nouă staţie de transformare, situată în apropiere de localitatea Stupina, care se va conecta la reţeaua de înaltă tensiune a Transelectrica. Noua staţie va simplifica accesul la reţea şi pentru alte viitoare parcuri eoliene ce vor apărea în această zonă.

„De zece ani, STEAG este activ pe piaţa din România în calitate de dezvoltator de proiecte şi furnizor de servicii de inginerie. Cu proiectul Crucea Nord, ne extindem «know-how-ul » în industria energiei eoliene," explică Daniel Vosswinkel, care este, de asemenea, responsabilul STEAG GmbH pentru dezvoltarea proiectelor majore din domeniul regenerabilelor.

Proiectul Crucea Nord urmează să devină operaţional până la finele anului viitor şi să înfiinţeze indirect în jur de 100 de locuri de muncă. Atunci când construcţia noului parc eolian va fi terminată, acesta va produce electricitate curată pentru circa 200.000 de gospodării din România şi va reduce emisiile de dioxid de carbon cu peste 300.000 de tone pe an.

„Monsson Group, în calitatea sa dublă de vânzător şi dezvoltator, este încântat să finalizeze această tranzacţie cu STEAG, al cincilea cel mai mare producător de energie din Germania. Credem că România demonstrează astfel că a devenit o destinaţie atractivă pentru investitori, mai ales în urma punerii recente în aplicare a legislaţiei referitoare la energia regenerabilă, în conformitate cu directivele UE, şi având în vedere resursele sale naturale bogate din acest domeniu ", a declarat Andrei Muntmark, directorul comercial al Monsson Group.

Proiectul Crucea Nord, situat în zona Dobrogei, la aproximativ 50 de kilometri nord-vest de portul Constanţa, va face parte dintr-un complex eolian mai mare, ce va avea o capacitate totală de cel puţin 600 MW. România s-a angajat ca până în 2020 să producă 38% din electricitate din surse regenerabile de energie, ca o contribuţie la limitarea la nivelul UE a emisiilor de dioxid de carbon.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii