Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRI nu s-a implicat și nu se va implica în protestele de stradă. Ofițerii au oferit doar asistență tehnică de specialitate

ro

25 Jan, 2017 21:21 1488 Marime text
Serviciul Român de Informații nu s-a implicat și nu se va implica în protestele de stradă, aceste asigurări fiind date parlamentarilor de șeful serviciului, a declarat astăzi președintele Comisiei parlamentare de control a SRI, Adrian Țuțuianu.

„Am discutat despre cadrul legal incident și am stabilit că există preocupări ale SRI legat de eventuale grupuri care au atitudini extremiste cu ocazia manifestărilor și că există o obligație legală a serviciului de a comunica către jandarmerie sau Inspectoratul General de Poliție anumite date și informații pe care le au cu privire la manifestații publice organizate cu aprobările legale sau să spunem manifestații așa zis spontane. Am cerut aceste informații pornind de la ceea ce s-a afirmat în spațiul public, domnul director Hellvig ne-a asigurat că serviciul nu s-a implicat și nu se va implica în asemenea activități", a declarat Țuțuianu la finalul ședinței comisiei, la care a participat directorul SRI, Eduard Hellvig.

Directorul SRI Eduard Hellvig a declarat că au existat protocoale de colaborare cu organele de aplicare a legii, dar ofițerii SRI au oferit doar asistență tehnică de specialitate, în baza și în limitele legii.

„Au existat, în urma hotărârilor pe care decidenții le-au luat, protocoale de colaborare cu organe de aplicare a legii. Vă pot spune că ofițerii SRI au oferit, în cadrul acestor protocoale, asistență tehnică de specialitate și nu au desfășurat activități de cercetare penală. Cu alte cuvinte, punerea în aplicare a mandatelor a însemnat prestare de servicii de supraveghere operativă, tehnică în aceste dosare, în baza și în limitele mandatelor. Iar în prezent colaborarea cu organele de aplicare a legii, colaborarea se face în concordanță cu decizia CCR din martie 2016", a afirmat Eduard Hellvig, după audierile în Comisia parlamentară de control privind activitatea SRI. 

El a spus că își dorește o colaborare transparentă cu toate instituțiile statului. „Doar pentru că suntem un serviciu de informații nu înseamnă că trebuie să fim o instituție izolată", a adăugat Hellvig.


Sursa foto: Facebook Serviciul Român de Informații
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii