Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:30 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRI dezvăluie povestea celei mai bune agente secrete

ro

06 Mar, 2016 18:59 2200 Marime text
Serviciul Român de Informaţii  (SRI) a postat pe pagina sa de facebook o recomandare de carte ce surpinde povestea de viaţă a Verei Atkins, cea mai importantă agentă secretă din Marea Britanie, din al Doilea Război Mondial.

Aceasta, originară din România, era o apropiată a ambasadorului german Friedrich Werner von der Schulenburg, fiind recrutată de serviciile de informații britanice de foarte tânără. A avut o ascensiune fulminant de rapidă, ajungând în fruntea serviciului de operațiuni speciale, SOE, creat de Winston Churchill".


Redăm, în continuare, postarea de pe pagina de facebook a SRI:
"Vă recomandăm volumul - Vera Atkins. Povestea celei mai importante agente secrete originare din România din al Doilea Război Mondial. William Stevenson reconstituie cu o fidelitate captivantă viața și personalitatea unei femei-model pentru serviciile de informații din întreaga lume - Vera Maria Rosenberg.
Născută în România, în 1908, Vera frecventa înalta societate bucureșteană și era o apropiată a ambasadorului german Friedrich Werner von der Schulenburg, fiind recrutată de serviciile de informații britanice de foarte tânără. Pentru a-și disimula originea evreiască, Vera și-a schimbat numele, și, după ce s-a stabilit în Marea Britanie, a participat la numeroase misiuni secrete, remarcându-se prin curaj și inteligență. A avut o ascensiune fulminant de rapidă, ajungând în fruntea serviciului de operațiuni speciale, SOE, creat de Winston Churchill", se arată pe pagina de facebook a SRI.

Sursă foto: realitatea.net


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii