Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRI Cartelele prepay româneşti sunt folosite în Irak şi Siria

ro

28 Mar, 2016 16:51 1574 Marime text
 
Serviciul Român de Informaţii a confirmat că în mai multe zone de conflict sunt folosite cartelele prepay româneşti.
 
Această reacţie a SRI vine după ce Dacian Cioloş a declarat că au fost utilizate cartele preplătite româneşti în alte ţări pentru pregătirea de atentate teroriste.
 
De asemenea, Serviciul Român de Informaţii a dat două exemple de țări în care sunt folosite cartele româneşti, aici vorbind despre Siria şi Irak.
 
SRI mai arată că există posibilitatea ca aceste cartele să fie folosite de românii care locuiesc în aceste zone de conflict, dar şi ca aceste cartele să fie folosite şi de persoane care au legături cu entități teroriste, scrie Digi24.
 
SRI mai face o precizare: în acest moment sunt în lucru mai multe cazuri, inclusiv cu parteneri din străinătate ai SRI, în care se încearcă identificarea unor persoane care au folosit aceste cartele telefonice preplătite şi că în aceste cazuri este nevoie de foarte multe resurse umane pentru a identifica cine se află la celălalt capăt al firului.
 
Marius Bostan, Ministrul Comunicațiilor şi pentru Societatea Informațională, a vorbit la emisiunea „24 de minute” despre cartelele prepaid şi nevoia ca ele să fie identificate.
 
„E foarte importantă declararea operatorului şi utilizatorului de date personale. Datele personale trasmise trebuie să fie confidențiale. Utilizarea acestei baze de date, asta e problema. Accesul la informație trebuie făcută conform legii, numai cu mandat judecătoresc, şi reținerea datelor trebuie să se facă conform legii. Avem legislație, dar la cumpărarea cartelei nu sunt datele personale retinute”, a menționat Marius Bostan, adăugând că impactul economic nu va fi semnificativ.
 


Sursa foto: nationalisti.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii