Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:11 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SRI aduce noi informaţii în proiectul pe care ONG-urile îl numesc Big Brother

ro

16 Aug, 2016 17:11 1936 Marime text
SRI a invitat un grup restrâns de jurnalişti la o conferinţă de presă „informală”, fără camere video şi fără reportofoane, pentru a explică ce presupune proiectul, potrivit yoda.ro.
 
Serviciul Român de Informaţii neagă faptul că ar folosi recunoaşterea facială pentru a identifica participanţii la un protest, dar şi faptul că sistemul informatic pe care îl construieşte acum ar intercepta traficul de Facebook. Reprezentanţii SRI au afirmat într-o conferinţă de presă restrânsă că SII Analytics nu este un proiect Big Brother, aşa cum au spus ONG-urile.
 
SII Analytics nu este conectat la internet şi nici la camere video stradale, el nu interceptează comunicaţiile persoanelor şi traficul de pe Facebook, „nu este conceput pentru face recognition în timp real”, şi nu este unic la nivel european, declara reprezentanţii SRI, citați de yoda.ro.

Acest sistem va scădea cu până la 90% timpul de acces la date, asta înseamnă că în acelaşi interval de timp, un agent va putea face de zece ori mai multe interogări.

Sistemul va utiliza informaţii de la instituţii aflate în subordinea Ministerului de Interne, Ministerului Finanţelor Publice şi Direcţiei generale antifraudă. "Nu putem şti care sunt instituţiile de la care folosim baze de date, pentru că sunt câteva zeci de baze de date", au declarat reprezentanţii serviciului. „În acest sistem nu există date clasificate, pentru care să fie nevoie de mandat”, mai arată sursa citată.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii