Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sprijin bănesc pentru pensionari şi persoanele cu handicap, la Medgidia

ro

01 Nov, 2012 19:02 1203 Marime text

Consilierii locali de la Medgidia au fost convocaţi ieri seară în şedinţa ordinară a lunii octombrie, ce a avut pe ordinea de zi 12 proiecte de hotărâre. Dintre acestea, nu a întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi admis proiectul privind „Aprobarea modificării şi completării documentaţiei privind delegarea serviciului de iluminat public".

La primul punct, consilierii au votat proiectul de hotărâre pentru „aprobarea rectificării bugetului local de venituri şi cheltuieli al Municipiului Medgidia, pe anul 2012". La cel de-al doilea punct, s-a aprobat „Regulamentul de gestionare a populaţiei canine din municipiul Medgidia", ce are în vedere instituirea de norme privind gestionarea câinilor, combaterea abandonului, soluţionarea problemelor generate de prezenţa câinilor fără stăpân ce pot crea probleme, utilizarea de soluţii moderne pentru identificarea şi înregistrarea tuturor câinilor de pe teritoriul municipiului.

În vederea ajutorării persoanelor aflate în dificultate, consilierii locali au votat „proiectul de hotărâre de modificare a procedurii privind acordarea trimestrială a unui sprjin material constând în tichete sociale în valoare de 50 lei/beneficiar/trimestru pentru persoanele defavorizate din Medgidia, aprobată prin HCL nr. 44/2012". Beneficiază de tichete următoarele categorii: pensionarii cu venituri sub 500 lei/lună, persoanele cu handicap grav şi/sau încadrate în gr. I de invaliditate, persoanele cu handicap accentuat şi/sau încadrate în gr. II de invaliditate, cu handicap mediu şi uşor şi/sau încadrate în gr. III de invaliditate, - adulţi şi copii, neinstituţionalizate, ale căror drepturi, obţinute din pensie sau venituri cumulate sunt sub 500 lei/lună(exclusiv). Numărul estimativ al celor ce vor primi aceste tichete este de 3.000 de beneficiari.

În şedinţa de consiliu a lunii octombrie s-au votat şi proiectele „Aprobarea Regulamentului pentru înregistrarea vehiculelor care circulă pe drumurile publice, pentru care nu există obligativitatea înmatriculării" şi Aprobarea reglementării circulaţiei vehiculelor cu tracţiune animală în municipiul Medgidia".

S-a admis şi proiectul de hotărâre de „atribuire în folosinţă gratuită a unor loturi de teren către tinerii sub 35 de ani, pentru construirea de locuinţe proprietate personală, în condiţiile Legii nr.15/2003, cu modificările şi completările ulterioare". În urma adoptării acestui proiect 37 de tineri vor intra în posesia unor loturi de casă, amplasate în cartierul din zona Rotunda.

Consilierii locali au aprobat şi proiectele privind dezmembrarea/apartamentarea imobilului (dispensar medical nr. 6) proprietate privată a municipiului Medgidia, identificat cu nr. cadastral 103541, şi dezmembrarea în trei loturi a imobilului cu numărul 103543, situate în Medgida, str. Scarlat Vârnav, în trei loturi, propunere ce are în vedere procedura privind vânzarea spaţiilor cu destinaţia de cabinete medcale.

Alte două proiecte aprobate au fost concesionarea prin licitaţie publică, a imobilului teren (lot nr.4) ce aparţine domeniului public al municipiului Medgidia, în suprafaţă de 30.000 mp, respectiv a terenului (lot nr. 5) în suprafaţă de 72.138 mp pentru realizarea parcurilor de panouri fotovoltaice. „Crearea acestora va aduce beneficii administraţiei locale, prin încasarea de impozite, crearea de locuri de muncă precum şi redevenţa anuală şi utilizarea unei părţi din energia produsă în interes public, pentru electrificarea grădiniţelor", a precizat primarul Marian Iordache.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii