Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:16 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sponsorii corupţilor din Montreal au afaceri în România

ro

19 Jun, 2013 10:20 1262 Marime text
Pierre Duhaime, fostul președinte al consorțiului canadian SNC Lavalin, a fost arestat pentru mituirea funcționarilor canadieni. În țara noastră, are contracte cu Primăria Capitalei și Nuclearelectrica.


Pierre Duhaime, sponsorul primarului, a fost arestat, în noiembrie 2012, pentru că ar fi dat mită unor funcţionari înalţi din Montreal, în schimbul unor contracte de construcţii.

Filiera canadiană

Pe timpul cât Duhaime a fost la conducerea SNC Lavalin, societatea canadiană a achiziţionat Romproiect S.A, devenită, în anul 2008, SNC Lavalin-România. Prin această filială au fost încheiate numeroase contracte pe bani publici în ţara noastră. Printre beneficiari se numără Primăria Capitalei şi Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN). Canadienii au încheiat, în ianuarie anul trecut, un contract de 48 de milioane de dolari cu Ministerul Economiei, condus de Ion Ariton. La doar două luni după aceea, în martie 2012, conducerea SNC Lavalin a descoperit nereguli în achitarea a 56 de milioane de dolari, bani pe care Duhaime nu i-a putut justifica. Drept urmare, el „s-a pensionat”.


Sursa: Evenimentul zilei
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii