Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:35 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța – în top 10 unități medicale publice din România

ro

27 Sep, 2013 19:07 1695 Marime text
Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanțaocupă locul 8în topul celor mai apreciate 10 centre medicale publice din România. Acest clasament a fost realizat în urma unui studiu desfășurat de Exact Cercetare și Consultanță, în colaborare cu Link Resource, comandat de Institutul Aspen România și prezentat presei cu ocazia Bucharest Forum.

O altă concluzie importantă a studiului a fost aceea că  62% din populație oferă recompense financiare personalului medical pentru a beneficia de mai multă atenție în timpul îngrijirilor medicale.

„Dacă 15% dintre pacienți recompensează personalul medical cu sume cuprinse între 50-100 lei, 28% dintre aceștia oferăsume mult mai mari, ce variază între 100-peste 200 lei, pentru a se asigura că serviciile medicale primite corespund nevoilor lor”, aratăîn continuare rezultatele studiului.

Studiul citata fost inițiat la începutul acestui an și, ca urmare a interesului exprimat, va fi realizat trimestrial, pentru a surprinde dinamica preferințelor populației cu privirela sistemului medical și farmaceutic din România.

62% dintre respondenți au afirmat că au fost nevoiți să ofere aceste recompense financiare atât în sistemul public de sănătate, cât și în cel privat.  Mai exact, 83% dintre aceste sume au fost oferite personalului medical ce activează în sistemul public de sănătate, în timp ce 7%  medicilor din sistemul privat, iar 10% nu au dorit să comunice tipul de instituție.

Un alt rezultat notabil este reflectat de procentul mare de pacienți - 24% - care, în urma apelării la serviciile oferite de centrele medicale private, sunt trimiși către centre medicale publice pentru investigații suplimentare și proceduri complexe.

În situația ipotetică în care în următoarele 3 luni pacienții s-ar confrunta cu o problemă de sănătate, 62% dintre aceștia ar apela la o instituție medicală publică. Apelarea la instituțiile medicale private se regăsește în intențiile pacienților într-un procent mai scăzut, de 56%, acestea fiind alese pentru calitatea serviciilor medicale (78%), curățenie (57%) și timp scurt de așteptare (56%).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii