Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:07 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spital al organizației Medici fără Frontiere, bombardat în timpul unui raid american

ro

03 Oct, 2015 14:22 1544 Marime text
Cel puțin nouă angajați ai organizației Medici fără Frontiere au fost uciși și 37 de persoane au fost grav rănite după ce clinica ONG-ului din orașul afgan Kunduz a fost lovită de un bombardament ce ar fi avut loc în timpul unui raid american, potrivit unui nou bilanț preluat de AFP şi citat de Agerpres.

Bilanțul, care anterior indica trei morți, ar putea crește, întrucât „numeroși pacienți și membri ai personalului lipsesc încă de la apel”, a precizat organizația. În momentul bombardamentului, în clinică se aflau 105 pacienți și 80 de membri ai personalului medical, afgani și străini.
Organizația Medici fără Frontiere a indicat că spitalul a continuat să fie bombardat mai mult de 30 de minute. Organizația cere „să se facă rapid lumină” în legătură cu acest atac.

Surse NATO din Afganistan au declarat pentru agenția de presă franceză că spitalul ar fi putut fi lovit în timpul unui raid aerian american ce a fost lansat pentru susținerea armatei afgane în contraofensiva acesteia împotriva talibanilor.

Sursa foto: www.observatorulph.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii