Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. Specialiștii de la ISU „Dobrogea“ Constanța intervin la Baia, județul Tulcea. Zeci de obiecte pirotehnice au fost descoperite (galerie foto+video)

ro

09 May, 2018 08:33 2435 Marime text
Zeci de elemente de muniție,  de artilerie grea de calibru 120-130 milimetri, cel mai probabil din cel de-al doilea război mondial au fost descoperite ieri în timpul unor lucrări în localitatea Baia, județul Tulcea.

În zonă au ajuns specialiștii ISU Delta Tulcea care au identificat un număr de 225 proiectile de calibrul 75 milimetri și 2 proiectile de calibrul 125 milimetri. 

Pentru că s-a înserat cercetările au fost sistate, iar în această dimineață în zonă au ajuns pirotehniștii care vor cerceta zona cu un detector de metale pentru a se asigura că nu mai există elemente de muniție.

Potrivit ISU Delta Tulcea, în sprijin au fost solicitați să intervină și specialiștii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență "Dobrogea" al județului Constanța. Este vorba despre echipa pirotehnică a ISU Dobrogea care va veni în sprijinul colegilor de la Tulcea.

”Vor continua căutările să vadă dacă se mai identifică și altă muniție, iar ulterior vor trece la misiunea de distrugere” - a precizat purtătourl de cuvânt al ISU Dobrogea, Anca Chiriță.

UPDATE. 


Au mai fost identificate 8 proiectile de calibrul 75 milimetri

Recomandări de la pompieri: 

La găsirea muniției trebuie respectate următoarele reguli:
 
- NU o atingeți, NU o loviți și NU o mișcați.
- NU o introduceți în foc.
- NU o duceți la fier vechi.
- NU încercați să demontați focoasele sau alte elemente componente
- Discutați cu copiii toate aceste reguli preventive și explicați-le pericolul la care s-ar putea expune dacă nu le respectă.
- Anunțați imediat organul de poliție cel mai apropiat sau sunați la numărul unic pentru urgențe 112.

Citește și: 

Tulcea. Zeci de elemente de muniție, descoperite în localitatea Baia (galerie foto+video)

 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii