Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:27 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Specialiştii au stabilit cinci alimente care alungă stresul pentru totdeauna

ro

23 Jun, 2013 09:30 1631 Marime text
Stresul este o mare problemă cu care se confruntă actuala societate, iar în încercarea reducerii acestuia oamenii apelează la diverse metode, cum ar fi cursurile de yoga şi dansul, neştiind că soluţia se găseşte în consumul anumitor alimente, printre care afinele şi portocalele.
 
Portocalele nu sunt doar o gustare sănătoasă şi delicioasă, ci sunt foarte bogate şi în vitamina C. S-a descoperit faptul că vitamina C reduce stresul, iar tensiunea arterială revine la valorile normale după un moment mai tensionat al zilei.
Concentrate în antioxidanţi, afinele atacă direct stresul, acţiunea acestora asupra creierului fiind de trei ori mai puternică decât a unei doze de cofeină. La fel ca portocalele, acestea sunt bogate în vitamina C, ajutând la reducerea acumulării stresului şi posibilelor răceli.
O legumă ce poate fi inclusă cu succes în orice dietă şi care ajută la reducerea stresului este sparanghelul. Acesta este bogat în acid folic şi ajută la stimularea stării de spirit.
Pe de altă parte, pentru a diminua tensiunea arterială este recomandat un consum adecvat de potasiu, acesta regăsindu-se în avocado. Grăsimile nesaturate şi potasiul din avocado ajută la scăderea tensiunii arteriale şi la îndepărtarea stresului.
Serotonina şi melatonina, responsabile pentru reglementarea stării de spirit şi de sănătate, se găsesc în sushi. De asemenea, orezul în rulouri oferă raportul ideal de proteine - carbohidraţi, organismul simţindu-se plin de energie.
Sursa: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii