Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:08 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Specialist din cadrul Poliției Elvețiene, prezent la Constanța. A stat de vorbă cu elevii

ro

16 Apr, 2019 11:00 979 Marime text

Polițiștii Biroului de Analiză și Prevenirea Criminalității, alături de un psiholog-specialist din cadrul Poliției Elvețiene, au desfășurat luni activități de informare la liceele ,,Dimitrie Leonida” și ,,I.N. Roman”, din municipiul Constanța.
         
În acest context, polițiștii au organizat un follow-up al proiectului educațional Curaj civic, implementat la nivelul județului Constanța încă din anul 2016.
         
Astfel, elevii au fost încurajați să adopte mai multe scenarii, în care au interpretat diverse roluri, cu scopul de a înțelege și aprofunda necesitatea implicării și gestionării situațiilor neplăcute, cu care aceștia se pot confrunta la un moment dat. Totodată, elevilor le-au fost prezentate consecințele în cazul în care ar rămâne nepăsători față de potențialele victime.
         
În cadrul acțiunii, au fost prezenți și specialiști ai Centrului Județean de Resurse și de Asistență Educațională Constanța, iar activitățile desfășurate se înscriu în Programul Național de prevenire a delincvenței juvenile și a victimizării minorilor, prioritate națională și locală.
     
Polițiștii constănțeni vor continua activitatea informativ-preventivă în cadrul unităților școlare din mediul rural.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii