Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:03 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Spadasina Simona Pop dorește să devină cetățean maghiar

ro

03 Sep, 2016 08:28 2220 Marime text
Simona Pop, una dintre spadasinele care au adus singura medalie de aur României, la Olimpiada de la Rio, va aplica pentru obținerea cetățeniri maghiare, informează jurnaliștii de la Hungary Today.

„După ce mă voi retrage din sport şi voi părăsi armata, cel mai probabil voi aplica pentru cetăţenie”, a afirmat Simona Pop.

Sportiva, născută în Satu Mare, a declarat pentru Magyar Távirati Iroda (MTI), că de mică a vorbit numai în maghiară, dar liceul şi facultatea le-a făcut în limba română, mai spun ziariştii de la hungarytoday.hu. Pop a mai spus pentru MTI că a mai dorit să aplice pentru cetăţenia maghiară acum câţiva ani, dar nu a reuşit, deoarece era legitimată la Clubul Sportiv al Armatei Steaua.
 
De altfel, premierul ungar, Viktor Orban, i-a trimis prin intermediul Annamariei Bekefi, consulul Ungariei la Cluj, o scrisoare de apreciere faţă de performanţa sa de la Rio, dar şi pentru mesajul de mulţumire pe care aceasta l-a postat anterior pe Facebook, atât în română, cât şi în maghiară, scrie evz.ro.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii