Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:01 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soția unuia dintre cei mai puternici bărbați ai momentului își sărbătorește ziua de naștere

ro

17 Jan, 2014 12:03 3365 Marime text
     Soția președintului american își sărbătorește astăzi ziua de naștere.         
    Michelle Robinson s-a născut și a crescut în sudul orașului Chicago și a absolvit Universitatea Princeton și Facultatea de Drept Harvard. După terminarea facultății, ea a revenit la Chicago unde a acceptat o poziție în firma de avocatură Sidley Austin, înainte de a se căsători cu Barack Obama. Ulterior, doamna Obama a lucrat, ca parte a administrației primarului din Chicago, Richard M. Daley și la Universitatea Chicago. Pe parcursul anilor 2007 și 2008, ea a contribuit la campania electorală a soțului ei pentru alegerile prezidențiale din anul 2008.
    De asemenea, a susținut un mic discurs în fața Convenției Naționale Democrate din Denver, Colorado, 2008.
    Doamna Obama este mama a două fiice, Malia și Sasha și este sora lui Craig Robinson, antrenorul echipei de baschet de la Oregon State University.
       Michelle Obama este o creștină protestantă. Ea a fost crescută metodist și s-a alăturat Trinității Bisericii Unite a  lui Hristos, unde ea și Barack Obama s-au căsătorit, nuntă realizată de Rev Jeremiah Wright. La 31 mai 2008, Barack și Michelle Obama a anunțat că și-au retras apartenența lor în Trinity United Church of Hristos, declarând că ,,relațiile noastre cu Trinity au fost tensionate de declarațiile de dezbinare ale reverendului Wright, care a intrat brusc în conflict cu propriile noastre opinii".  Familia Obama a participat la mai multe biserici diferite, de când s-a mutat la Washington DC, în 2009, inclusiv Shiloh Baptist Church și Biserica Episcopală Sf. Ioan. La conferința generală African Methodist Episcopal Church lui, Michelle Obama a încurajat pe cei prezenți să pledeze pentru conștiinței politice, spunând ,,Pentru oricine care spune că biserica este nici un loc pentru a discuta despre aceste probleme, le spun nu există nici un loc mai bun - nici un loc mai bun , pentru că în cele din urmă, acestea nu sunt doar probleme politice - acestea sunt probleme morale, acestea sunt probleme care au de a face cu demnitatea umană și a potențialului uman, iar in viitor ne-o dorim pentru copiii noștri și nepoții noștri.

Sursa: Wikipedia
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii