Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Strutinsky, azi în fața judecătoarei Luminiţa Zglimbea, de la Curtea Supremă

ro

29 Apr, 2015 10:31 1936 Marime text
Sorin Gabriel Strutinsky se va afla azi în fața judecătoarei Luminiţa Zglimbea, de la Curtea Supremă. Omul de afaceri a formulat o contestaţie împotriva unor măsuri asigurătorii dispuse de procurori. Decizia de azi va fi definitivă.
 
O acțiune asemănătoare a promovat și Radu Ștefan Mazăre, edilul suspendat al municipiului Constanța. Ieri, judecătoarea Simona Cristina Neniţă, de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, i-a respins primarului suspendat contestaţia formulată împotriva măsurii sechestrului asigurător instituită prin Ordonanţa nr.964/P/2014 din 7 aprilie 2015 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie, precum şi a modului de aducere la îndeplinire a acesteia prin procesul-verbal de aplicare a sechestrului din data de 16 aprilie 2015. 
 
Gabriel Strutinsky a fost trimis în judecată, pe data de 2 martie 2015, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție - Secția de combatere a corupţiei pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă, dintre care una în formă continuată, pentru instigare la săvârşirea a două infracţiuni de fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată, dar şi pentru instigare la săvârşirea a două infracţiuni de spălare a banilor, în formă continuată. Procesul se află pe rolul Tribunalului Constanța.
 
Strutinsky este cercetat într-un alt dosar alături de Radu Ştefan Mazăre, acesta fiind bănuit de luare de mită (trei infracţiuni), de abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi de conflict de interese (două infracţiuni).
 
Azi, judecătoarea Ioana Bogdan, din Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a României se va pronunța asupra cererii DNA de prelungire a arestului în dosarul lui Radu Mazăre și Sorin Strutinsky.

Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii