Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Șandru, avocat în Baroul Constanța, trimis în judecată, în stare de arest preventiv

ro

19 Feb, 2016 15:10 2289 Marime text
 
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului ȘANDRU SORIN, avocat în cadrul Baroului Constanța, cu privire la săvârșirea infracțiunilor de trafic de influență, spălarea banilor.
 
În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt: în luna iulie 2014, inculpatul Șandru Sorin a pretins de la o persoană (martor denunțător) suma de 40.000 lei, în schimbul folosirii influenței pe care afirma că o are asupra primarului unui oraș de pe raza județului Constanța și asupra mai multor funcționari din cadrul acelei instituții publice.
 
Totodată, inculpatul a promis că va determina persoanele abilitate să efectueze la timp plata unor sume de bani către biroul martorului denunțător, în temeiul unui contract de consultanță încheiat de acesta cu instituția publică respectivă.
 
Pentru a disimula proveniența ilicită a sumei de 40.000 lei, pretinsă pentru traficarea influenței, inculpatul Șandru Sorin a încheiat cu martorul denunțător un contract fictiv de asistență juridică, care a creat aparența mincinoasă a unei origini licite a sumei respective.
Dosarul a fost trimis spre judecare Curții de Apel Constanța cu propunere de a se menține măsurile preventive dispuse în cauză.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații, Departamentului de Informații și Protecție Internă și din partea Direcției Generale Anticorupție.
 
Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă spre judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii