Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:25 22 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Oprescu reacţionează după ce a fost denunţat la DNA

ro

28 Mar, 2015 08:14 815 Marime text
Primarul Sorin Oprescu a fost denunțat la DNA de Arhiepiscopia Romano-Catolică din București (ARCB) pentru că ar refuza să demoleze Cathedral Plaza, cel puţin asta susţine (ARCB). Primăria Capitalei susţine însă că aceste afirmaţii sunt denigratoare şi că pentru demolarea clădirii Cathedral Plaza se aşteaptă încă o decizie definitivă a instanţei, informează România TV.

„Precizăm ca primarul municipiului București a solicitat proprietarului construcției să demareze procedurile legale în vederea desființării construcției, încă din anul 2011, însă acest act a fost atacat în fața instanței de contencios administrativ de proprietarul construcției.

Judecata acestui dosar a fost suspendată până la soluționarea irevocabilă a dosarului, având ca obiect solicitarea SC Millenium Building Development SRL de obligare a Primarului Municipiului București să emită actul administrativ final, reprezentat de Autorizația de construire pentru intrarea în legalitate a construcției Cathedral Plaza. Acest din urmă dosar se află, încă, pe rolul Tribunalului București, nefiind pronunțată o sentință în cauză", se arată în comunicatul transmis de municipalitate, citat de România TV.

În acest context, municipalitatea subliniază că „demolarea unei clădiri precum și aducerea la îndeplinire a unei hotărâri judecătorești nu se pot face decât cu respectarea dispozițiilor legii".

„Faptul că solutionarea acestor litigii se întinde pe o perioadă mai lungă de timp nu este, în nici un caz, un aspect imputabil autorității publice, ci ține efectiv de realizarea actului de justiție și de asigurarea respectării drepturilor tuturor părților implicate", se mai precizează în comunicat.

În acest context, primarul Capitalei își exprimă dezaprobarea cu privire la tipul de comunicat de presă emis de Arhiepiscopia Catolică, „caracterizat de prezentarea incompletă a situației, de fapt, și afirmații nejustificate și denigratoare". 


Sursa: România TV
Sursa foto: psnews.ro


 

Ti-a placut articolul?

Comentarii