Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Oprescu, anunţat „pe surse" că DNA îi „pregăteşte ceva"

ro

21 Sep, 2015 19:01 943 Marime text
Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, arestat preventiv într-un dosar de corupţie, le-a declarat magistraţilor de la Curtea de Apel Bucureşti că a primit în ultimii ani, în repetate rânduri, informaţii "pe surse" de la lideri politici şi jurnalişti, privind faptul că era urmărit şi că DNA îi "pregăteşte ceva".

"Contestatorul-inculpat, având ultimul cuvânt, arată că achiesează la concluziile apărătorului său. Arată că instanța judecă o cauză a unei persoane în apropiere de sfârșitul vieții profesionale. Consideră că a greșit de-a lungul timpului pentru că a făcut atât bine. Nu poate să accepte să rămână cu eticheta pe care domnii procurori doresc să i-o așeze pe frunte, în sensul că este un om neonorabil. Precizează că a trăit 7 ani la Primăria Capitalei între agonie și extaz, aproape în fiecare zi venea câte o persoană să-l anunțe că va fi arestat a doua zi. Mai mult, de vreo doi ani de zile îi dădea afară pe cei care începeau cu aceste probleme și veneau cu asemenea zvonuri. La interpelarea instanței, arată că în principal Rareș Bogdan venea cu "informații pe surse" de la DNA și chiar și domnul Gușă îi aducea asemenea zvonuri", se arată în motivarea instanţei, potrivit Agerpres.

Sorin Oprescu a adăugat că în cei 40 de ani de viață profesională nu a luat mită și a continuat să susțină că a fost mereu atenționat de diverse persoane că "i se pregătește ceva". Primarul a mai declarat în sala de judecată că nu a știut că Bogdan Popa, directorul Centrului Cultural Palatele Brâncovenești, primea mită şi că în caz contrar l-ar fi dat afară.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pe 7 septembrie, în urma unei decizii a Tribunalului București, decizie menținută pe 14 septembrie de Curtea de Apel București.

Sursa foto:  România TV
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii