Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
11:18 28 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sorin Cîmpeanu- „Încă aproape 4.000 de școli și-au adus aminte că au avize”

ro

08 Nov, 2015 21:16 793 Marime text
 
Premierul interimar Sorin Cîmpeanu a declarat în această seară că, în urma anunțului făcut de el conform căruia doar 7% din școli au avize de protecție împotriva incendiilor, acum, alte 4.000 de școli „și-au adus aminte” că dețin un astfel de aviz.
 
„În momentul când am anunțat că 7 % dintre cele 18.799 de școli (...), în valoare absolută 2.895 de școli, au autorizație PSI și restul nu au, știți ce s-a întâmplat? La nivelul Inspectoratelor Școlare, în colaborare cu administrația locală — pentru că școlile sunt în sarcina administrațiilor locale—, a fost o mobilizare exemplară de a căuta acele avize PSI și au reușit să găsească: de la 2.895 s-au înregistrat în baza de date până la 6.866. Încă aproape 4.000 de școli și-au adus aminte că au avize”, a declarat Sorin Cîmpeanu, la Antena 3.
 
De asemenea el a adăugat faptul că responsabilii din educație au încercat să îl convingă că „9.000 de clădiri din unități de învățământ nu au nevoie de aviz PSI”.
 
„Este foarte straniu. Au o interpretare a unor acte normative (...) prin care vor să demonstreze că nu este necesară obținerea acestui aviz. Și tocmai de aceea se află pe agenda preocupărilor, prioritar, poate chiar în ședința normală de guvern de miercuri, vom vedea care este coerența legislativă în acest domeniu. Am luat exemplul școlilor, dar nu este vorba numai de școli, este vorba și de spitale. (...) Vom face o analiză completă de risc la explozii, cutremure, incendii, cu echipe mixte ISU și Inspectoratul de Stat în Construcții. Dar asta numai după ce vom analiza coerența cadrului legislative”, a completat premierul interimar Sorin Cîmpeanu. 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii