Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:10 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soluție pentru continuarea interceptărilor. Ce spune Raluca Prună

ro

08 Mar, 2016 21:45 888 Marime text
 
Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, spune că va promova o ordonanţă de urgenţă care să prevadă că infrastructura pentru interceptări poate fi utilizată de poliţişti şi procurori.
 
„Plec de la premisa că întreg Ministerul Public este afectat, de aceea am avut discuţii inclusiv cu procurorii şefi de la DNA şi DIICOT, cu SRI, pentru că SRI are această infrastructură. Eu mă aştept să urmeze o dezbatere de societate, societatea trebuie să decidă dacă poate, dacă are mijloacele financiare, pe care noi le estimăm la în jur de un miliard de euro, resursele financiare pentru a duplica această infrastructură sau dacă nu cumva se poate folosi în continuare această infrastructură care există la acest moment în cadrul SRI. Noi anticipăm ce va spune CCR şi încercăm să ajustăm. Nu pot face mai multe comentarii pentru că nu avem o decizie a Curţii”, a declarat Raluca Prună, potrivit News.ro.
 
Ministrul a afirmat că în ordonanţa de urgenţă se va prevedea că poliţiştii şi procurorii vor putea face interceptări.
 
„Importantă nu este infrastructura, ci important este cine o foloseşte. Evident că aceasta este soluţia care va fi avută în ordonanţa de urgenţă (ca poliţiştii şi procurorii să facă interceptări - n.r.) pentru că o asemenea infrastructură, chiar dacă am avea un miliard de euro, nu am putea să o cumpărăm în 24 de ore. Aceasta va fi soluţia tranzitorie pentru a răspunde unei situaţii de maximă urgenţă urmând să avem o dezbatere de societate”, a precizat ministrul.
 
Sursa foto: Agerpres

Ti-a placut articolul?

Comentarii