Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Solicita salarii compensatorii de aproape 240.000 de euro Fostul deputat de Constanţa Tudor Baltă a pierdut procesul cu ASF

ro

21 Apr, 2015 17:45 1230 Marime text
Curtea de Apel Bucureşti a admis în data de 9 aprilie apelul formulat de către Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) în procesul cu Tudor Baltă, fost vicepreşedinte al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), având că obiect acordarea a 20 de salarii compensatorii în valoare de 1.064.049 lei (n.r. - aproape 240.000 de euro), a anunțat astăzi autoritatea. Decizia este definitivă, potrivit HotNews.ro.
 
ASF, care a luat fiinţă în 2013 prin reorganizarea Comisiilor de supraveghere ale pieţelor de capital, asigurări şi pensii - CNVM, CSA şi CSSPP - are pe rol procese cu mai mulţi membri din conducerea acestor foste autorităţi care solicita salarii compensatorii de aproape 11,6 milioane de lei, mai notează HotNews.ro.
 
În comunicatul de presă transmis astăzi, citat de HotNews.ro, ASF precizează: „Instanța de judecată a schimbat sentința dată de Tribunalul București respingând acțiunea reclamantului ca neîntemeiată. Decizia este definitivă și a fost pronunțată în ședința publică din data de 9 aprilie.
 
Autoritatea a fost reprezentată în faza apelului de societatea de avocatură Dragne și Asociații.
 
ASF are pe rol o serie de procese care au ca obiect acordarea de drepturi bănești compensatorii solicitate de mai mulți membri din conducerea fostelor Comisii de supraveghere a piețelor financiare non-bancare: CSA, CNVM și CSSPP. Valoarea totală a sumelor solicitate se ridică la circa 11,6 milioane de lei".
 
Amintim că, în august 2013, constănţeanul Tudor Baltă, fost deputat în legislatura 2000-2004, a fost acuzat de Agenţia Naţională de Integritate de încălcarea regimului juridic al conflictului de interese în materie penală.


Sursa: HotNews.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii