Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:03 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şoferul autocarului ucrainean distrus pe A2 nu era băut în momentul accidentului

ro

13 Aug, 2015 12:34 1355 Marime text
 
Şoferul autocarului care s-a răsturnat pe Autostrada Soarelui avea alcoolemie zero, potrivit rezultatelor probelor biologice, care au fost trimise anchetatorilor. Surse judiciare au declarat că rezultatele analizelor de sânge, făcute la Institutul Naţional de Medicină Legală. Şoferul este în continuare internat în Secţia de Terapie Intensivă a Spitalului de Urgenţă Floreasca, unde a fost dus după accident, în comă, cu traumatism cranio-cerebral. La acelaşi spital a rămas şi bărbatul căruia i-a fost amputat un braţ, acesta fiind internat în secţie, dar şi o femeie care are plăgi la genunchi, aceasta urmând să fie externată în zilele următoare.
Vă amintim că autocarul în care se aflau 53 de ucraineni, adulţi şi copii, şi care se îndrepta spre Bucureşti s-a răsturnat, în 9 august, în jurul orei 02.00, pe Autostrada Soarelui. În urma incidentului rutier, o adolescentă de 17 ani şi o femeie au decedat, 48 de persoane, dintre care 21 de copii, au fost trasportate la mai multe spitale din Capitală, iar trei au refuzat transferul spre unităţile medicale. Majoritatea cetăţenilor ucraineni au fost externaţi, la începutul săptămânii, aceştia plecând atunci cu autocare spre Ucraina.
Anchetatorii au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă, ancheta fiind coordonată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Lehliu Gară.
Anchetatorii iau în calcul, ca ipoteze principale de lucru, fie o defecţiune tehnică la autocar, fie culpa şoferului bulgar, în vârstă de 33 de ani, printre care şi posibilitatea ca acesta să fi adormit la volan. În acelaşi timp, nu este exclusă nici varianta ca şoferul să fi încercat să evite un accident rutier. Autocarul a fost transportat atunci la sediul Poliţiei Autostrăzi pentru a fi efectuată o expertiză şi pentru a se stabili care au fost cauzele accidentului. Conform anchetatorilor, mai mulţi răniţi au formulat plângere, însă au existat şi cazuri în care pasagerii au refuzat să depună plângere.


sursa foto: romaniatv.net
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii