Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şoferii din Constanţa, chestionaţi în legătură cu Planul de Mobilitate rutieră

ro

11 Mar, 2015 10:19 1084 Marime text
Zona Metropolitană Constanța, împreună cu un consorțiu de firme din Marea Britanie, Germania și România lucrează intens la Planul de Mobilitate privind infrastructura rutieră.
 
Culegerea de date despre traficul din Constanța continuă, azi, la intersecţia drumurilor naţionale 2A, Constanţa-Hârşova, cu 22, Tulcea-Constanţa. Mâine, echipajele vor acţiona la ieşirea din Constanţa spre Ovidiu, în zona Carrefour, iar săptămâna viitoare sondarea şoferilor va continua în alte trei zone de la ieşirile din municipiul Constanţa.
 
Înaintea chestionării şoferilor asupra rutelor pe care le parcurg de obicei şi a problemelor pe care le întâmpină în trafic, cei care realizează Planul de Mobilitate au numărat toate locurile de parcare din oraș, au monitorizat mai multe intersecții importante la orele de vârf şi au contorizat numărul de mașini din municipiu și localitățile învecinate Constanţei.
 
De asemenea, 5.000 de constănțeni au răspuns unor întrebări cu privire la modul în care se deplasează, cu mașina proprie sau cu mijloacele de transport în comun și timpul de deplasare.
 
Planul de Mobilitate a fost comandat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP) pentru fiecare dintre cei șapte Poli de Creștere din țară care reprezintă marile aglomerări urbane din România și este întocmit de un consorțiu de firme din Marea Britanie, Germania și România. Acest studiu nu va fi plătit din banii autorităților locale, ci de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și va fi gata, cel puțin pentru municipiul Constanța, în luna octombrie a acestui an.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii