Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Șoferi vitezomani depistați pe autostrăzi. Unde a fost înregistrată cea mai mare viteză

ro

15 Jan, 2018 10:20 1592 Marime text
În ultima săptămână, 24 de șoferi care circulau cu viteză excesivă pe autostrăzi au fost depistați de polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române. Cea mai mare viteză înregistrată a fost de 224 km/h, pe autostrada A1, conform Poliției Române. 
 
În perioada 8 - 14 ianuarie a.c., polițiștii Brigăzii Autostrăzi și Misiuni Speciale a Poliției Române, care acționau pentru siguranța și fluența traficului rutier pe autostrăzi, au depistat 24 de șoferi care circulau cu viteze excesive.
 
Astfel, pe autostrada A1, 18 șoferi au fost înregistrați circulând cu viteze cuprinse între 182 și 224 km/h, iar pe autostrada A3 au fost depistați 6 șoferi care au depășit limita legală de viteză, circulând cu viteze cuprinse între 181 și 203 km/h.
 
Viteza maximă a fost înregistrată la data de 14 ianuarie a.c., la kilometrul 367 al autostrăzii A1, când polițiștii au depistat un bărbat, de 47 de ani , care circula cu 229 km/h.
 
Toți conducătorii auto au fost sancționați contravențional cu amenzi între 1.305 şi 2.900 de lei și le-au fost reținute permisele de conducere, pentru 90 de zile.
 
Poliția Română reamintește că depăşirea limitelor legale de viteză şi viteza neadaptată la condiţiile de trafic reprezintă unele din principalele cauze ale accidentelor rutiere grave produse pe drumurile publice!
 
Conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, viteza maximă admisă pe autostradă este de 130 km/h. De asemenea, trebuie ținut cont de faptul că limita maximă se poate modifica, pentru motive legate de siguranța rutieră, atunci când se circulă în condiții meteo nefavorabile sau pe anumite segmente de drum, acest lucru fiind semnalizat prin indicatoare rutiere.
 
Depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constituie contravenție și se sancționează cu amendă prevăzută în clasa a IV-a de sancțiuni, respectiv de la 9 la 20 de puncte-amendă (în prezent,  între 1.305 şi 2.900 de lei).
 
Totodată, se aplică sancțiunea complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 90 de zile.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii