Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:29 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Şoferi, atenţie! Circulaţie intensă pe sensul de mers Constanţa - Bucureşti

ro

15 Aug, 2016 18:14 1129 Marime text
Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în urmă cu puţin timp, traficul rutier a mai scăzut în intensitate pe DN1, pe Valea Prahovei. Pe sensul de mers către Bucureşti se circulă în coloană între Azuga şi Buşteni, iar în sens invers de la Poiana Ţapului până la Buşteni.
 
Pe DN73A Râşnov - Predeal nu mai sunt probleme la intersecţia cu DN1.
 
Pe DN1A se circulă cu viteză redusă în oraşul prahovean Vălenii de Munte (unde se desfăşoară un festival, iar trecerile pentru pietoni sunt folosite frecvent).
 
Pe DN7 Sibiu - Râmnicu-Vâlcea - Piteşti, traficul este intens. Se circulă în coloană în zona municipiului Râmnicu-Vâlcea. La fel şi pe DN67, între intersecţiile cu DN7 şi DN64 (tot în zona municipiului Râmnicu-Vâlcea).
 
Pe DN7C-Transfăgărăşan se înaintează cu viteză redusă în zona Bâlea-Lac, din cauza autovehiculelor oprite pe marginea drumului (deoarece parcările sunt pline).
 
În judeţul Braşov, din cauza numărului mare de autovehicule, dar şi pentru că trecerile pentru pietoni sunt folosite frecvent, se circulă cu viteză redusă pe DN73, între Tohanu Nou şi Bran (pe sensul de mers Braşov - Piteşti).
 
În judeţul Buzău, traficul rutier a reintrat în normal pe DN2(E85) Râmnicu Sărat - Buzău, în zona Crucea Comisoaiei. Circulaţia a fost îngreunată din cauza unui accident rutier în care au fost implicate două autoturisme. Unul dintre acestea a pătruns pe sensul opus.
 
În judeţul Constanţa, pe DN39, numărul de autovehicule a scăzut. Totuşi, încă se circulă în coloană în zona vechiului pod de la Agigea (aflat în lucru), pe sensul de mers către Constanţa.
 
Pe drumul de legătură cu noul pod de la Agigea nu mai sunt probleme de trafic, motiv pentru care reamintim că poate fi folosit ca rută alternativă.
 
Pe autostrada A2 circulaţia este foarte intensă pe sensul de mers Constanţa - Bucureşti. Pentru a nu se crea aglomerație la stația de taxare de la Fetești, le reamintim conducătorilor auto că prin acest punct se poate trece liber, în ambele sensuri, cu obligativitatea ca taxa de pod să se plătească înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577. 
 
Pentru a preveni producerea accidentelor rutiere pe autostrăzi, le recomandăm conducătorilor auto să respecte următoarele reguli:
  • să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
  • să respecte limitele legale de viteză;
  • să folosească luminile de întâlnire;
  • să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
  • să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
  • să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
  • să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;
  • în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii