Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Societate comercială din portul Constanța, amendată cu 50.000 de lei

ro

21 Sep, 2016 19:52 1950 Marime text
Astăzi, Colegiul director al Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a sancționat - cu amendă în valoare de 50.000 de lei - o societate comercială din portul Constanța.
 
„Acordarea de măriri salariale și a unor drepturi (tichete valorice, prime de Crăciun, etc) doar pentru membrii unui sindicat, nu tuturor angajaților reprezintă discriminare conform art. 2 alin. 1, coroborat cu art. 2 lit. a, c, f din OG 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare. În mod similar, desfacerea contractelor de muncă, respectiv schimbarea din funcțiile de conducere a angajaților, pe criteriul apartenenței sindicale, reprezintă discriminare conform art. 2 alin. 1 coroborat cu art. 2 lit. a, c, f din OG 137/ 2000, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, conform unui comunicat al CNCD.
 
„Este o discriminare pe criteriul apartenenței sindicale, care afectează raporturile de muncă. Inspectoratul Teritorial de Muncă a fost de aceeași părere în punctul de vedere pe care l-a avut în dosarul cauzei”, a declarat, pentru Agerpres, președintele CNCD, Asztalos Csaba.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii