Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ŞOC în urma auditului intern din MAI Zeci de tone de carburant s-au evaporat din IPJ şi ISU

ro

24 Nov, 2011 13:20 1261 Marime text
Din ordinul ministrului Administraţiei şi Internelor, Direcţia Generală Audit din cadrul M.A.I. a efectuat, în perioada 14-18 noiembrie a.c., o misiune de audit în scopul determinării faptice a stocurilor de carburanţi, a modului de ţinere a activităţii contabile, precum şi a executării inventarierii carburanţilor în cadrul unităţilor Ministerului.

Verificarea s-a făcut la 182 de structuri aparţinând tuturor inspectoratelor de armă (Poliţie, Jandarmerie, I.G.S.U., I.G.Av. etc). 

În cadrul controlului s-a constatat o lipsă de 24,3 tone benzină şi 8 tone motorină la I.P.J. Tulcea. Pentru lipsa constatată, ministrul Administraţiei şi Internelor a ordonat Direcţiei de Control din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române efectuarea cercetării în vederea stabilirii faptelor ce au condus la prejudicierea patrimoniului I.P.J. Tulcea. 

De asemenea, s-au constatat lipsuri de 17,04 tone benzină şi 16,42 tone motorină, după cum urmează: 
- 13,34 tone benzină şi 3,5 tone motorină la I.P.J. Arad - lipsă aflată în cercetarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad;
- 0,9 tone benzină şi 9,16 tone motorină la I.S.U. Sibiu, pentru care a fost sesizat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj;
- 2 tone benzină şi 3,76 tone motorină la I.S.U. Braşov - a fost sesizat Parchetul Militar Braşov; 
- 0,8 tone benzină la IPF Timiş – lipsă aflată în cercetare de către organele unităţii.

Totodată, s-au constatat deficienţe în ţinerea şi înregistrarea în contabilitate a cantităţii de carburanţi, în modul de executare a inventarierilor lunare, precum şi a modului de depozitare a carburanţilor. 

Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, a dispus structurilor de specialitate şi inspectoratelor generale măsuri administrative şi organizatorice pentru remedierea deficienţelor constatate şi pentru stabilirea responsabilităţilor. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii