Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:03 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soarta. Trei surori în Armata României. La arme diferite

ro

07 Mar, 2016 06:59 3019 Marime text
Trei surori sunt angajate în Ministerul Apărării naționale, scrie una dintre ele pe portalul armataromaniei.ro/blog.

”Sunt maistru militar de comunicații și informatică la Statul Major General, Ionela-Anca Vasile, am 37 de ani și sunt cea mai mare într-o familie în care suntem trei surori, toate în armată. Următoarea, Ramona-Mariana Vasile, 33 de ani, locotenent de intendență, la Râșnov, în județul Brașov și Alexandra-Daniela Vasile, 27 de ani, locotenent inginer de comunicații și informatică, la Statul Major al Forțelor Aeriene”, descrie una dintre ele situația indedită.
Totul a plecat de la Ramona când era în clasa a XII-a și urma să dea mai departe la o facultate de drept. Într-o zi tata i-a adus o broșură de la Școala Militara de maiștri și subofițeri – Pitești, broșura în care se anunță că se primesc fete în armată. Ramona a fost încantată și de-acum hotărâtă să își încerce norocul, fapt pentru care a și început pregătirea fizică și teoretică, mai serioasă ca niciodată. Astfel că în 2001 intra la Școala Militară de maiștri și subofițeri – Pitești, la maiștri militari de tehnică de calcul.
A trecut timpul și în anul 2004 a terminat școala a doua din promoție.
 A venit în București. Aici, în perioada  2007-2010 a absovit Facultatea de Informatică, din cadrul Universității Titu Maiorescu.

Ramona-Mariana Vasile, 33 de ani, locotenent de intendență, la Râșnov, în județul Brașov.
Aș putea, dacă îmi este permis, să mă autointitulez "deschizător de drumuri" pentru surorile mele, dar amprenta și-a pus-o încă de la început, mama mea, pentru că atunci când era însarcinată cu mine, când cineva a întrebat-o "Ce vrei să fie, fetiță sau baiat?", ea a raspuns "Nu contează ce o fi, dar să facă armata", deoarece pe vremea aceea, se facea un stagiu în armata dacă făceai facultate. Ei, iată, că așa s-a și întâmplat!
”În ziua în care tatăl meu mi-a adus o broșură de la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri Pitești, broșura în care se anunța că se primesc fete în armată, după 20 de ani, de când acestea nu mai aveau acces, am realizat că asta este ceea ce îmi doresc. Am hotărât să încep imediat pregătirea fizică și teoretică, mai hotărâtă ca niciodată”, spune ramona pentru blogul armataromaniei.
Astfel, în 2003, a absolvit școala militară, specializându-se în comunicații și informatică. Am terminat Facultatea de Afaceri Internaționale, în cadrul Universității Transilvania din Brașov. Și-a continuat studiile, iar în 2011 a avansat la gradul de locotenent, după ce a urmat cursul de ofițeri din cadrul Academiei Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, ocazie cu care a schimbat specializarea din comunicații și informatică în intendență.

Cea de-a treia este lt.ing. Alexandra Vasile, specialist de comunicații și informatică în cadrul Statului Major al Forțelor Aeriene. Are 27 de ani și este sora cea mică. ”Atunci când surorile mele veneau în permisie acasă, îmi plăcea tare mult să le probez uniformele și mi se părea foarte interesant ceea ce îmi povesteau ele din școala militară. În 2003, când sora mea cea mare, Ionela, încă se afla la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri, eu eram în clasa a VII-a și urma ca peste un an de zile să merg la liceu. Aflasem că la noi în țară există licee cu specific militar și se primesc și fete. Atunci a fost momentul în care m-am hotărât ca și eu să urmez cursuri cu specific militar”. Astfel, în anul 2004 a fost admisă la Colegiului Militar Liceal “Dimitrie Cantemir” din Breaza. În liceul militar a evoluat nu numai din punct de vedere al educației, ci și ca om.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii