Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:14 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Soarta lui Klaus Iohannis va fi decisă de Curtea Supremă CCR a decis că Legea incompatibilităţii este constituţională

ro

16 Dec, 2014 17:04 2463 Marime text
Curtea Constituțională a României (CCR) a decis marți că sunt constituționale dispozițiile referitoare la incompatibilitatea aleșilor locali cu funcția de reprezentant în adunările generale ale societăților comerciale de interes local.

Decizia îl vizează şi pe preşedintele ales al României, Klaus Iohannis, întrucât acesta are un proces cu ANI, care-l acuză de incompatibilitate pe vremea când era primar al Sibiului.

În 4 noiembrie, CCR a decis repunerea pe rol, pentru 9 decembrie, a excepţiei ridicate de primarul comunei Tuzla, Constantin Micu, deoarece judecătorii au apreciat că este nevoie de lămuriri suplimentare şi de dosarul de la Curtea de Apel Constanţa. Ulterior, Curtea a mai avut pe ordinea de zi dosare în care era ridicată aceeaşi excepţie, acestea fiind amânate tot pentru aceeaşi dată.

Iniţial, excepţia ridicată de primarul comunei Tuzla a fost dezbătută de CCR în 7 octombrie, însă a fost amânată pronunţarea pentru 4 noiembrie.

Excepţia ridicată se referă la neconstituţionalitatea art. 87 alin. (1) litera f din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţiei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • corect 16 Dec, 2014 18:53 Așa băieți dați foc la tara