Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:56 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SNFP cere tichete de masă pentru pauza de prânz

ro

10 Sep, 2015 15:59 1024 Marime text
 
Sindicatul Naţional al Funcţionarilor Publici (SNFP) cere tichete de masă pentru pauza de prânz. Ei spun că în contextul în care peste 60% din administrația publică are o salarizare sensibil egală cu salariul minim pe economie iar, legea salarizării întârzie să fie discutată și aprobată, Guvernul pune în dezbatere o temă de mare interes și anume cea a stabilirii ”pauzei de masă” la nivelul administrației centrale. Aparent, acest fapt ar putea fi un semn de normalitate într-o țară membră a Uniunii Europene, însă în realitate, este o falsă temă de dezbatere. De ce?
Sindicaliştii arată că salarizarea personalului nu este la un nivel decent care să-i permită angajatului  acoperirea contravalorii prânzului. În plus, ei nu consderă că ar putea exista un dialog social adevărat la nivelul fiecărei instituții pentru negocierea programului de lucru și implicit a pauzei de masă.
SNFP consideră că acordarea pauzei de masă trebuie să fie o opțiune condiționată de existența unei negocieri dintre sindicat și angajator, în funcție de specificul activității fiecărei instituții;  acordarea tichetelor de masă pentru întreg personalul angajat;  crearea de servicii suport pentru familiile bugetarilor care au copii și persoane în întreținere; corelarea programului de lucru cu cel al celorlalte instituții de interes (instituții de învățământ, banci, etc), concluzionează aceştia. Potrivit Realitatea Tv, fără a se ține cont de toate aceste aspecte pauza de masă va fi transformată într-o oră de lucru suplimentară neplătită.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii