Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:32 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

SMURD, Salvarea, UPU şi terapia intensivă-statut similar ca demnitarii şi ca magistraţii. Cine spune asta

ro

10 Oct, 2016 02:56 10674 Marime text
 
Proiectul a ajuns în dezbaterea Comisie de Sănătate din Camera Deputaţilor (decizională), a scris în urmă cu puțin timp, pe pagina sa de Facebook, doctorul Tudor Ciuhodaru.
 
Acesta spune mai departe că ”Prin amendamentele pe care le-am depus va fi un pic mai bine pentru toţi salvatorii din sistemul de urgenţă. Munca lor merită măcar acelaşi statut. Toţi cei de la SMURD, SAJ, UPU, ATI vor putea beneficia, la cerere, de reducerea vârstei standard de pensionare la 55 de ani, fără penalizare. Sper să nu mai văd și alți colegi obosiți și suprasolicitați murind de epuizare, așa cum s-a întâmplat acum cu asistenta de la Sibiu”.
 
Ce mai spune în postarea sa medicul Tudor Ciuhodaru:

Mai exact, prin amendamentele mele la Pl-x 355/2016, toţi cei care efectuează activităţi medicale în condiţii grele şi extrem de dificile în cadrul SMURD, Salvare, Unităţile şi Comportimentele de Primiri Urgenţe precum şi cel din secţiile şi compartimentele de terapie intensivă vor putea beneficia, la cerere, de pensie de serviciu, cu reducerea vârstei standard de pensionare, fără penalizare, dacă îndeplinesc, cumulativ, urmatoarele condiţii:
a) au vârsta minimă de 55 de ani;

b) au o vechime de cel puţin 20 de ani în activitatea medicală.
Tot personalul ce desfăşoară activitităţi medicale din sistemul de urgenţă poate fi menţinut în serviciu până la împlinirea vârstei standard de pensionare, .la cerere, dacă starea de sănătate fizică şi psihică, evaluată şi certificată anual de medicul de medicina muncii, permite rezolvarea în foarte bune condiţii a tutor atribuţiilor.

Text integral pe facebook.com/TudorCiuhodaru.


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii