Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:56 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slujba din Duminica Ortodoxiei va fi urmată de o meditație teologică

ro

17 Mar, 2016 15:36 2437 Marime text
 
Duminică (20 martie), prima din Postul Mare, cunoscută sub numele de Duminica Ortodoxiei, începând cu ora 8.45, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va oficia Sfânta Liturghie la Catedrala arhiepiscopală „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Constanța.
 
Duminica Ortodoxiei se serbează începând din secolul al IX-lea, marcând deciziile Sinodului VII ecumenic, care au restabilit cultul icoanelor și au sistematizat învățătura de credință a Bisericii. În acest sens, după Sfânta Liturghie, la ora 12.15, ierarhul, preoții și credincioșii prezenți la Catedrala arhiepiscopală vor merge într-o procesiune a icoanelor, numită „Calea Sfinților”, pe următorul traseu: faleza Cazinoului, str. Remus Opreanu, str. 9 Mai, str. Arhiepiscopiei, catedrală. Icoanele vor fi aduse și purtate în mâini de către credincioși, în semn de mărturisire a importanței cultului icoanei în viața Bisericii.
 
La ora 16.00, IPS Teodosie va oficia la catedrală slujba Vecerniei, urmată de o seară filocalică dedicată tinerilor, în care ierarhul va susține o meditație teologică pe tema: „Ortodoxia, credință și împlinire prin trăire”.
 
Procesiunea „Calea Sfinților” și seara filocalică sunt organizate în parteneriat cu Asociația Studenților Creștini Ortodocși din Constanța.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii