Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:13 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slujba de pomenire oficiată de PF Daniel Părintele Arsenie Papacioc comemorat la Mănăstirea Techirghiol

ro

14 Aug, 2011 02:09 1546 Marime text

Părintele Arsenie Papacioc a fost comemorat astăzi, 13 august 2011, la mormântul său de la Mănăstirea Sfânta Maria Techirghiol. Slujba de pomenire a fost oficiată de Preafericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, înconjurat de un sobor de preoţi, în prezenţa obştii monahale şi a numeroşi credincioşi.

La finalul slujbei, Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române a adresat un cuvânt de învăţătură în care a evocat viaţa şi activitatea vrednicului de pomenire, părintele Arsenie Papacioc. De asemenea, printre altele, Preafericirea Sa evidenţiat în cuvântul său rolul important al duhovnicului în viaţa credincioşilor. Patriarhul României a arătat că duhovnicul este vocea lui Hristos, fiind într-o permanentă conglăsuire cu Sfinţii Părinţi, iar cele trei izvoare principale după care se ghidează sunt: Sfânta Scriptură, Sfinţii Părinţi şi propria experienţă.

De asemenea, "în cuvântul evocat, Preafericirea Sa a amintit şi de unele întâlniri ale sale, chiar din perioada când venea aici la Techirghiol ca student şi se întâlnea cu părintele Arsenie şi îi cerea cuvânt de învăţătură", după cum a relatat pentru Radio TRINITAS părintele arhim. Cleopa Nistor, duhovnicul Mănăstirii Sf. Maria Techirghiol.

Totodată Preafericirea Sa a mărturisit celor prezenţi că locul unde părintele Arsenie şi-a dus viaţa, aici la Mănăstirea Techirghiol, chilia sa, va fi transformată în muzeu pentru ca toţi care vor veni la mănăstire şi vor intra în muzeu să simtă ca şi când părintele ar fi încă aici.

Din relatările părintelui arhim. Cleopa Nistor, duhovnicul Mănăstirii Sfânta Maria Techirghiol, aflăm că mulţi preoţi din ţară care l-au cunoscut pe părintele Arsenie vin la mormântul său şi oficiază slujbe de pomenire pentru marele duhovnic, propovaduitor al iubirii Sfintei Treimi.

Sursa: http://www.ziarullumina.ro/

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii