Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Slovenia ar putea primi un număr de 10.000 de refugiați

ro

19 Sep, 2015 10:51 1130 Marime text
 
Potrivit AFP, Slovenia este pregătită să primească „până la 10.000” de refugiați.
 
Asta dacă ei depun o cerere de azil în această țară, a declarat ambasadoarea slovenă în Germania, Marta Kos Marko, într-un interviu difuzat astăzi de presa germană.
 
 
„Atunci când refugiații depun o cerere de azil la noi, îi vom primi și îi vom proteja. Avem capacitatea de a face acest lucru. Am putea primi până la 10.000”, a spus Marta Kos Marko într-un interviu pentru cotidianul regional Rheinische Post.
 
În cazul în care numărul solicitărilor este prea mare, Slovenia va fi constrânsă să solicite ajutorul Europei.
 
„Vom acționa în conformitate cu acordurile Schengen și Dublin. În același timp vom da dovadă de spirit umanitar”, a subliniat ambasadoarea slovenă.
 
„Și noi am cunoscut solidaritatea atunci când eram în război în 1991. La acel moment, Austria și Italia au fost imediat gata să ne ajute. În consecință, simțim o datorie morală să-i ajutăm pe refugiați”, a mai adăugat Marta Kos Marko.
 
Declarațiile au fost făcute în contextul în care Slovenia, un stat cu 2 milioane de locuitori între Croația, Ungaria, Austria și Italia, se confruntă cu un flux masiv de migranți pe teritoriul său.
 
De asemenea, Slovenia a suspendat joi traficul feroviar cu Croația după ce un grup de 150 de migranți a încercat să intre în țară la bordul unui tren cu destinația Zurich, potrivit agerpres.ro. 



Sursa foto: reporter.si
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii