Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:23 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţia repunerii în funcţiune a reţelelor electrice afectate de viscol

ro

23 Jan, 2012 00:12 836 Marime text

Din cauza condiţiilor meteo deosebite, a ninsorii abundente, a viscolului şi a chiciurii depuse pe elemente de reţea, în cursul nopţii trecute au fost afectate reţelele electrice din raza de activitate a societăţii Enel Distribuţie Dobrogea.

Dacă dimineaţă la ora 11:00, în judeţul Constanţa 77 localităţi erau afectate de avarii, în Tulcea, 59 localităţi nu aveau electricitate, iar in Călăraşi doar două localităţi erau afectate, la ora 19:00, situaţia se prezenta astfel:

- 8 linii de 110kV şi 3 staţii de transformare din judeţele Constanţa şi Tulcea sunt încă nealimentate.

- În judeţul Constanţa au rămas nealimentate 33 linii de medie tensiune total , 8 linii de medie tensiune parţial şi 407 posturi de transformare, fiind afectate 49 localităţi din mediu rural, precum: Vadu, Traianu, Vulturul, Călugăreni, Nistoreşti, Peştera.

- Din cauza unui stâlp de medie tensiune rupt şi căzut în şosea, localitatea Cumpăna este de aseară nealimentată cu electricitate.

S-au efectuat manevrele de repunere sub tensiune pe parcursul întregii zile şi acum la lăsarea serii Enel Distribuţie Dobrigea a montat două grupuri electrogene care să preia alimentarea cu electricitate a locuitorilor până la remedierea avariei. Estimăm reluarea furnizării cu electricitate a localităţii Cumpăna pe schemă normală până la ora 22:00.

- În judeţul Tulcea au rămas nealimentate 5 linii de medie tensiune total, 14 linii de medie tensiune parţial şi 116 posturi de transformare, fiind afectate 19 localităţi.

- În judeţul Călăraşi au rămas nealimentate 3 linii de medie tensiune total, 1 linie de medie tensiune parţial şi 37 posturi de transformare.

- În judeţul Ialomiţa au rămas nealimentate 2 linii de medie tensiune parţial si 2 posturi de transformare.

Printre cauzele care au dus la producerea incidentelor, pe fondul condiţiilor meteo deosebite, se număra izolatori sparţi şi conductori rupţi, stâlpi de medie şi joasă tensiune rupţi, copaci şi crengi căzute pe liniile electrice aeriene , precum şi depunerile de chiciură pe elemente de reţea.

În judeţele Constanţa şi Tulcea, o mare parte a drumurilor sunt înzăpezite, accesul echipelor de intervenţie fiind îngreunat.

Enel Distribuţie Dobrogea a primit sprijinul Prefecturii Tulcea prin acordarea unui elicopter pentru a identifica zonele de reţea afectate în perimetre unde accesul era imposibil din cauza vremii.

Pe parcursul serii sunt mobilizate 23 echipe Enel Distribuţie Dobrogea împreună cu alte echipe ale contractorilor care acţionează în judeţul Constanţa pentru restabilirea în cel mai scurt timp a alimentării cu energie electrică a consumatorilor. În Tulcea 9 echipe sunt şi ele în teren. Se va lucra pe tot parcursul nopţii pentru remedierea avariilor, atât în teren cât şi prin serviciile de telecomandare prin dispecerat.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii