Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:29 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situaţia intervenţiilor ISU „Dobrogea” Ce au făcut pompierii în ultimele zile

ro

17 Apr, 2012 09:42 1130 Marime text

În perioada 14.04.2012, ora 08:00 - 16.04.2012, ora 08:00, dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Dobrogea" al judeţului Constanţa a primit şi gestionat prin Serviciul Unic de Urgenţă 112, un număr total de 103 apeluri. În urma solicitărilor primite, echipajele inspectoratului au intervenit la stingerea a opt incendii, trei deblocări de uşă, descarcerarea victimelor unui accident rutier, acordarea primului ajutor medical de urgenţă pentru 44 de constănţeni şi salvarea unei persoane care s-a aruncat de pe podul rutier din Municipiul Medgidia, în Canalul Dunărea - Marea Neagră.

În cursul zilei de sâmbătă, echipajele ISU „Dobrogea" au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a şase incendii, după cum urmează:

La ora 10:15, un echipaj din cadrul Staţiei Hârşova a fost solicitat să intervină în localitatea Pantelimon de Sus, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la un adăpost pentru animale dezafectat. A ars acoperişul pe o suprafaţă de cca 30 mp, cauza probabilă a incendiului fiind flacără - foc deschis. Intervenţia s-a încheiat la ora 11:55.

La ora 13:40, un echipaj din cadrul Staţiei Tuzla a fost solicitat să intervină în localitatea Topraisar, str. Morii, nr. 31, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la o şiră paie. Au ars aproximativ 50 tone de paie, cauza probabilă a incendiului fiind jar sau scânteie - purtate de vânt. Intervenţia s-a încheiat la ora 16:20.

La ora 15:04, un echipaj din cadrul Detaşamentului Constanţa - Oraş a fost solicitat să intervină pe Aleea Nufărului, în curtea Şcolii nr. 29, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la deşeuri de gunoi menajer. Au ars deşeuri menajere pe o suprafaţă de cca 10 mp, cauza probabilă a incendiului fiind jar sau scânteie - fumatul, ţigară aruncată la întâmplare. Intervenţia s-a încheiat la ora 15:33.

La ora 17:00, un echipaj din cadrul Detaşamentului Constanţa Port a fost solicitat să intervină pe valea Portului, în zona Porţii de acces nr. 5, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu, izbucnit la vegetaţie uscată. A fost afectată o suprafaţă de cca. 400 mp, cauza probabilă a incendiului fiind flacăra - folosirea intenţionată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Intervenţia s-a încheiat la ora17:46.

La ora 18:21, un echipaj din cadrul Staţiei Hârşova a fost solicitat să intervină pe str. Vadului, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la un apartament. A ars mobilierul din bucătărie şi un frigider, cauza probabilă a incendiului fiind scurt circuit electric - aparat electrocasnic lăsat sub tensiune. Intervenţia s-a încheiat la ora 18:57.

La ora 04:15, un echipaj din cadrul Detaşamentului Constanţa Oraş a fost solicitat să intervină pe B-dul Tomis, nr.322, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o ghenă de gunoi. Au ars cca. 250 kg deşeuri menajere, cauza probabilă a incendiului fiind jar sau scânteie - fumatul, ţigară aruncată la întâmplare. Intervenţia s-a încheiat la ora 04:30.

Tot sâmbătă, echipajul pentru descarcerare din cadrul Detaşamentului Constanta Palas a fost solicitat pentru deblocarea a două uşi şi salvarea victimelor unui accident rutier, astfel:

La ora 19:23, echipajul a fost solicitat să intervină pentru deblocarea uşii unui apartament situat pe Şoseaua Mangaliei, Bl SM5. Ajunşi rapid la locul intervenţiei, pompierii au forţat şi deblocat uşa şi au găsit proprietarul căzut în baie. N.G. în vârstă de 69 ani, de sex feminin, a refuzat transportul la spital. Intervenţia s-a încheiat la ora19:55.

La ora 01:40, echipajul a fost solicitat să intervină pentru deblocarea uşii unui apartament situat pe Aleea Nufărului, Bl 21A. După ce au forţat şi deblocat uşa, pompierii au găsit o femeie în vârstă de 81 ani căzută în locuinţă. Bătrâna a fost preluată de un echipaj de la ambulanţă şi transportată la spital. Intervenţia s-a încheiat la ora 02:35

La ora 07:15, echipajul pentru descarcerare a fost solicitat să intervină pentru salvarea victimelor unui accident rutier produs pe str. Mihai Viteazu, nr. 97. Ajunşi rapid la locul intervenţiei, pompierii au deblocat din turismul avariat două persoane de sex feminin, în vârstă de 2 şi respectiv 25 ani, ambele fiind preluate de ambulanţele sosite la locul evenimentului.

Sâmbătă după-amiază, la ora 13:34, un echipaj din cadrul Centrului de Antrenament al Scafandrilor de Intervenţie împreună cu un echipaj de pompieri din cadrul Detaşamentului Medgidia au fost solicitaţi să intervină pentru recuperarea unei persoane de sex masculin care s-a aruncat de pe podul rutier din Municipiul Medgidia în Canalul Dunărea - Marea Neagră. Intervenţia s-a încheiat la ora 18:35 fără însă ca persona respectivă să fi fost găsită. Căutările vor fi reluate în funcţie de solicitarea poliţiştilor din Medgidia.

În cursul zilei de duminică, echipajele ISU „Dobrogea" au intervenit pentru localizarea şi lichidarea a două incendii, după cum urmează:

La ora 12:04, un echipaj din cadrul Detaşamentului Constanţa-Palas, a fost solicitat să intervină pe strada Nucilor nr.1, din Municipiul Constanţa, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-o casă particulară. Au ars cca. 20 kg diverse materiale textile, electrocasnice, mobilier şi s-a degradat zugrăveala din cameră din cauza fumului dens, cauza probabilă a incendiului fiind o lumânare uitată aprinsă şi nesupravegheată. Intervenţia s-a încheiat la ora 12:20.

La ora 13:30, un echipaj din cadrul Detaşamentului Medgidia, a fost solicitat să intervină pe strada Crinilor nr.2, din localitatea Poarta-Albă Nord, pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-o casă particulară. Ajunşi rapid la locul solicitării, pompierii au constatat că incendiul a fost lichidat de către proprietar şi vecinul acestuia. A ars o hotă de bucătărie şi s-a degradat zugrăveala din cauza fumului dens, cauza probabilă a incendiului fiind o lumânare lăsată aprinsă şi nesupravegheată. Intervenţia s-a încheiat la ora 13:47.

Duminică dimineaţă, la ora 10:56, echipajul pentru descarcerare din cadrul Detaşamentului Constanţa Palas a fost solicitat să intervină în str. Arcului, nr.12, Bl. A8, pentru deblocarea uşii unui apartament. Ajunşi la locul intervenţiei, pompierii au forţat şi deblocat uşa, persoana fiind găsită căzută în bucătărie, cel mai probabil în urma unui accident vascular cerebral. Victima în vârstă de 79 ani, de sex feminin, a fost preluată şi transportată la spital de către un echipaj de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean.

Purtător de cuvânt,

Paula Anghel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii