Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:15 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Situația crizei refugiaților pe insula elenă Lesbos revine la normnal

ro

11 Sep, 2015 19:00 1066 Marime text
 
Potrivit AFP, situația „se normalizează” pe insula elenă Lesbos, în Marea Egee, prin transferul, în desfășurare, spre Atena a aproximativ 22.500 de refugiați și imigranți înregistrați în această săptămână, între care se va face o selecție, a afirmat vineri ministrul grec al marinei comerciale, Christos Zois,
 
„În următoarele zile, autoritățile vor putea să controleze în totalitate fluxurile” continue spre această insulă, nu foarte departe de Turcia, a spus ministrul, în timpul unei vizite la Lesbos.
 
Aproximativ 22.500 de refugiați și imigranți au fost înregistrați de luni seară pe insula elenă Lesbos, înaintea transportării lor pe continent, a anunțat ieri seară poliția, citată de AFP.
 
Pentru readucerea calmului după mai multe zile de tensiuni între imigranți și poliție, guvernul a însărcinat armata să ajute la distribuirea de alimente și la amenajarea locurilor de primire.
 
Benedicte Giaever, directoare a Consiliului norvegian pentru refugiați a relatat faptul că dacă numărul total al imigranților pe insulă a scăzut brusc în ultimele ore, situația rămâne precară.
 
„Cunoaștem dificultățile pe care le întâmpină Grecia, în materie de logistică și din punct de vedere financiar și politic. Însă este o țară dezvoltată, care are resurse umane și administrative, și trebuie ca autoritățile să coopereze cu comunitatea internațională și să ajute la protejarea refugiaților și imigranților care au nevoie de ajutor”, a mai specificat Benedicte Giaever. 


Sursa foto: bucurestifm.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii