Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:17 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Site-ul companiei Malaysia Airlines, atacat de grupul de hackeri

ro

26 Jan, 2015 15:49 1764 Marime text
Site-ul companiei aeriene Malaysia Airlines a fost ţinta unui atac informatic comis de către un grup care afirmă că susţine gruparea teroristă Statul Islamic (SI), relatează CNN, citat de Mediafax.
 
 În această dimineaţă, pe site-ul companiei, vizitatorii au găsit o imagine cu un avion de tip Airbus aparţinând Malaysia Airlines şi mesajele "404 -- Plane Not Found" şi "Atac de Lizard Squad - Califatul Cibernetic Oficial".
În aceeaşi fereastră se mai putea ci şi mesajul "ISIS (SI) va prevala".
Ulterior, pe pagina de primire a site-ului a apărut un fundal negru şi o imagine trucată cu o şopârlă purtând joben şi monoclu. Vizitatorii erau direcţionaţi către o pagină a contului de Twitter.
 
Compania aeriană malaysiană, care se află, în prezent, în plină restructurare, în urma pierderii a două avioane anul trecut, nu a putut fi contactată telefonic.

Într-o postare pe Facebook, compania a negat că serverele sale interne, care conţin informaţii despre pasageri, au fost compromise. În schimb, ea a precizat că a i-a fost atacat DNS-ul (Domain Name System), vizitatorii fiind redirecţionaţi către un site al atacatorilor.
 
Malaysia Airlines a adăugat că problema a fost soluţionată împreună cu furnizorul de servicii şi că sistemul urmează să fie restabilit integral în termen de 22 de ore. Compania a adăugat că a raportat problema autorităţilor malaysiene.


Sursa foto: mediafax.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii