Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sistemul de transport al gazelor din România va fi conectat la cel din Bulgaria (galerie foto)

ro

25 Sep, 2016 11:39 1974 Marime text
Conducta principală care va lega sistemul național de transport al gazelor din România, la cel din Bulgaria, va finaliza traversarea forajului executat pe sub Dunăre, în cursul după-amiezii de azi.
 
Acest lucru însemnă, practic, conectarea celor două sisteme, se arată într-un comunicat al Ministerului Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri.

Potrivit comunicatului, viceprim-ministrul Costin Borc, Ministrul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri, a efectuat, ieri, o vizită de lucru la șantierul interconectorului de gaze naturale Giurgiu-Ruse, unde s-a întâlnit cu reprezentanții companiilor implicate în proiect: Transgaz, Inspet și Habau.

„La subtraversarea efectivă a Dunării de la Comasca, viceprim-ministrul Costin Borc a asistat la începerea tragerii conductei principale a forajului executat pe sub Dunăre. (...) Lucrarea de subtraversare se va finaliza în după-amiaza zilei de duminică 25.09.2016, fapt ce înseamnă conectarea sistemului de transport dintre România și Bulgaria", se precizează în comunicat.

Interconectorul România-Bulgaria a fost finanțat cu fonduri europene în valoare de 23 de milioane de euro, din care 10 milioane de euro pentru lucrările de pe malul românesc și 13 milioane de euro pentru partea bulgară, având termen de finalizare 31 decembrie 2016.
 

 
Sursă foto: Facebook 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii