Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:26 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sirieni, depistați în timp ce încercau să intre ilegal în România, ascunși într-un microbuz

ro

09 Jun, 2019 16:13 1331 Marime text
Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu au depistat trei cetăţeni din Siria, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunși printre cutii cu textile într-un microbuz, condus de un cetăţean bulgar.

În data de 09.06.2019, ora 06.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pentru a intra în ţară un cetăţean bulgar la volanul unui microbuz, înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta articole textile ambalate în cutii de carton, din Bulgaria în Germania.


În baza analizei de risc, echipa comună de control, formată din polițiști de frontieră români şi bulgari, a efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul marfă al mijlocului de transport, au fost descoperiți trei cetăţeni străini, ascunși printre cutiile cu textile.

În cadrul cercetărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt cetăţeni sirieni, un bărbat, în vârstă de 22 de ani și doi minori, în vârstă de16, respectiv 17 ani. Persoanele în cauză au declarat că intenționau să ajungă în Germania, potrivit Poliției de Frontieră.

De asemenea, şoferul autovehiculului a declarat că a preluat persoanele din Sofia şi urma să le transporte în Germania contra sumei de 3000 de euro.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno-bulgar, grupul de persoane şi şoferul bulgar au fost preluaţi de Poliţia de Frontiera Bulgară, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.



Sursă foto: Poliția de Frontieră
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii