Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:20 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinucidere la penitenciar. Deținutul condamnat pentru viol, care nu s-a întors în termenul stabilit din învoire, s-a sinucis

ro

29 Nov, 2018 12:19 1912 Marime text
Deținutul de la Penitenciarul Botoşani, care a fost dat în urmărire după ce nu s-a întors la închisoare după perioada de învoire, s-a spânzurat în camera de deţinere, trupul său fiind găsit de personalul de serviciu, informează RomaniaTV.net.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Botoşani, miercuri, în jurul orei 23.30, personalul de supraveghere aflat în serviciu a descoperit la o cameră de deţinere un deţinut care s-a sinucis prin spânzurare. Este vorba de bărbatul care în urmă cu două zile a fost dat în urmărire după ce nu s-a mai întors din permisie.

Acesta se afla în carantină şi era singur în celulă. Deţinutul şi-a improvizat un ştreang dintr-o eşarfă pe care o avea printre haine, l-a agăţat de o gratie la aproximativ doi metri înălţime. 

"În conformitate cu prevederile legale, s-a procedat la sesizarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani, Inspectoratului Judeţean de Poliţie Botoşani, judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi a fost anunţată familia persoanei condamnate", au precizat reprezentanţii Penitenciarului Botoşani.


Bărbatul în vârstă de 42 de ani era condamnat definitiv la 15 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de viol şi a primit luni permisiunea de ieșire din penitenciar pentru o durată de 24 de ore, însă nu a revenit la unitatea de deținere la ora stabilită, respectiv ora 14.00. În acest context, în conformitate cu prevederile legale, administrația unității penitenciare a informat Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani și a declanșat acțiunea de căutare a deținutului cu echipe formate din personalul unității, cu sprijinul organelor de poliție, în vederea capturării acestuia și aducerii la unitatea de detenție.

A doua zi acesta a fost capturat în jurul orelor 10.00, în localitatea Ripiceni, de către echipele de căutare formate din angajați ai unității de deținere și polițiști din cadrul IPJ Botoșani, urmând a fi adus la unitatea de deținere. În legătură cu fapta săvârşită a fost sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Botoșani. De asemenea, pentru persoana condamnată s-a declanşat procedura disciplinară și, în funcţie de rezultatele acesteia, urmau a se dispune măsurile legale.

Dumitru Daniel Grosu este originar din comuna Ripiceni şi a fost arestat la începutul lui noiembrie 2009, după ce ar fi violat o în vârstă de 13 ani. Acuzat de viol în formă agravantă, el a fost trimis în judecată şi condamnat definitiv.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii