Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:41 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinteză DNA pentru luna iunie

ro

21 Jul, 2016 15:13 1549 Marime text
În cursul lunii iunie 2016, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive 31 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați 94 de inculpați, dintre care: un judecător, un avocat, un preşedinte consiliu judeţean, doi primari şi doi viceprimari de municipiu, un prefect, un director al unei staţiuni de cercetare, doi ofiţeri de poliţie, doi inspectori finanţe publice, trei consilieri de primăriei.
 
Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 94 de inculpaţi sunt între 15 ani  şi 8 luni închisoare şi 6 luni închisoare cu amânarea pedepsei.
 
„Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, D.N.A. a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă. În acest fel, D.N.A. răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare”, conform unui comunicat remis ZIUA de Constanţa.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii