Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:59 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

DNA Sinteză condamnări luna martie

ro

20 Apr, 2015 13:51 909 Marime text
 
În cursul lunii martie 2015, în dosare de corupție instrumentate de DNA, au rămas definitive un număr total de 32 de hotărâri judecătorești prin care au fost condamnați  128  de inculpați, dintre care: 1 senator, 2 directori companie naţională, doi directori sucursală companie naţională, 1 şef direcţie judeţeană instituţie publică, 2 judecători dintre care un fost membru CSM, 1 prim procuror, 1 avocat, 7 ofiţeri MAI, 62 poliţişti de frontieră (Dosarul Vama Siret), 7 lucrători vamali, 3 primari, etc.

Pedepsele dispuse de judecători faţă de cei 128 de inculpaţi sunt cuprinse între 12 ani închisoare și 5.000 lei amendă.
 
Detalii se regăsesc pe pagina de Internet, la adresa www.pna.ro, secțiunea „Comunicate – hotărâri definitive de condamnare”.
 
Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea acestor decizii de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora, sub formă de comunicate de presă.

În acest fel, DNA răspunde cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii