Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:53 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sintagma "societate comercială" va fi schimbată de la 1 februarie. Lista firmelor obligate să-şi schimbe denumirea

ro

10 Jan, 2013 07:57 3037 Marime text

inregistrare-firma.jpgFirmele din România, care au în denumire sintagma 'societate comercială', vor trebui să iniţieze, în interval de doi ani, demersurile necesare înlocuirii acestei sintagme cu termenul 'societate', începând cu data de 1 februarie 2013, potrivit datelor publicate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului.
Potrivit jurnalul.ro, oficiul a publicat lista societăţilor care au în denumire sintagma 'societate comercială' şi care vor efectua modificarea, în conformitate cu dispoziţiile Legii 76/2012 pentru punerea în aplicare a Legii 134/2010 privind Codul de procedură civilă.
Textul legii arată că 'se recomandă înlocuirea sintagmei societate comercială cu termenul societate în actele constitutive ale societăţilor, care au prevăzută această sintagmă numai în conţinutul actului constitutiv, nu şi în denumire, raportat la dispoziţiile art. 226 alin. (1) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, potrivit cărora persoana juridică poartă denumirea stabilită, în condiţiile legii, prin actul de constituire sau prin statut'.
În ceea ce priveşte sucursalele societăţilor, în conformitate cu prevederile art. 105 alin. (3) din Normele Metodologice privind modul de ţinere a registrelor comerţului, de efectuare a înregistrărilor şi de eliberare a informaţiilor, aprobate prin Ordinul Ministrului Justiţiei nr. 2594/C./2008, modificările privind denumirea sucursalei se înregistrează la oficiul registrului comerţului de la sediul persoanei juridice care a înfiinţat sucursala, din oficiu, pe baza notificării şi a înscrisurilor doveditoare, transmise pe cale electronică de către ORCT la care s-a înmatriculat sucursala, precizează ONRC.
Între marile societăţi incluse în listele ONRC, care acoperă 40 de judeţe şi Bucureşti, se află Electrica SA, Hidroelectrica, Termoelectrica, ICEMENERG Service, filială a Transelectrica, Compania ROMARM, Enel Banat, Astra Asigurări.

Iată aici şi LISTA firmelor care vor trebui să facă modificările începând cu 1 februarie

Sursa: jurnalul.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii