Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:00 23 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicatele feroviare ameninţă cu grevă generală

ro

04 Sep, 2015 12:03 974 Marime text
 
Federațiile Sindicatelor Feroviare au anunţat că vor declanșa grevă generală începând cu data de 1 octombrie, dacă până la sfârșitul lunii septembrie nu vor fi încheiate Contractele Colective de Muncă.
"Organizațiile sindicale reprezentative din domeniul feroviar s-au întâlnit, la sediul Ministerului Transporturilor, cu reprezentanții conducerilor Companiei Naționale CFR SA, SNTFM CFR Marfă SA și SNTFC CFR Călători SA, sub patronajul oficialilor din Ministerul Transporturilor. Conducerile organizațiilor sindicale au cerut celor trei societăți de cale ferată ca încheierea contractelor colective de muncă să fie finalizată cel mai târziu până la sfârșitul lunii septembrie 2015. Organizațiile sindicale au avertizat că dacă administrațiile celor trei societăți nu vor da curs solicitărilor lor până la sfârșitul lunii septembrie, vor declanșa grevă generală începând cu 1 octombrie 2015", se arată în comunicatul emis de sindicatelor feroviare.
Sindicatele au solicitat ca noile contracte să prevadă o creștere salarială de minimum 10%, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare din lună și acoperirea nevoilor de personal astfel încât salariații să nu mai fie nevoiți să facă ore suplimentare.
De asemenea, organizațiile sindicale au insistat ca în viitoarele contracte colective de muncă să fie prevăzute și vouchere de vacanță pentru salariați, începând de la data de 1 ianuarie 2016.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • JAF LA CFR CALATORI ????? 04 Sep, 2015 12:57 Sindicatele Feroviare vor declanșa grevă generală de la 1 octombrie, dacă Contractele Colective de Muncă nu vor fi încheiate până la sfârșitul lunii septembrie