Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:04 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicaliştii din învăţământ ameninţă Guvernul cu proteste dacă nu vor fi majorate salariile în acest domeniu

ro

19 Aug, 2015 13:50 790 Marime text
Federația Sindicatelor Libere din Învățământ (FSLI) atrage atenţia Guvernului că ar trebui să se aștepte la proteste de amploare, dacă nu va face efortul de a găsi, în cel mai scurt timp, o soluție de majorare suplimentară a salariilor din Educație.
 
„După majorările substanțiale acordate înalților demnitari și cele anunțate pentru Sănătate, se impune ca reprezentanții Guvernului să regândească, împreună cu sindicatele, calendarul creșterilor salariale stabilit prin Acordul semnat anul trecut, conform căruia salariile ar urma să crească cu 34% până la finalul anului 2017. Acest procent de 34%, față de cel de 100% promis a se acorda salariaților din Sănătate tot până la finalul anului 2017, ar crea o nedreptate inacceptabilă și un dezechilibru major între cele două domenii strategice”, se arată într-un comunicat al FSLI. Potrivit FSLI, salariul net al unui învățător debutant este, după majorarea din luna martie a acestui an, de 780 de lei, al unui profesor debutant de 830 de lei, al unui profesor cu definitivatul de 836 de lei, iar al unui profesor la final de carieră de 1.825 de lei.
 
Reacţia celor din FSLI vine în urma declaraţiei premierului Victor Ponta care a anunțat, ieri, la Palatul Victoria, că salariile personalului sanitar vor fi majorate cu 25% de la 1 octombrie.


Sursa foto: sindtutova.com

Ti-a placut articolul?

Comentarii