Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sindicaliştii din domeniul feroviar ameninţă cu grevă japoneză, începând cu 22 septembrie

ro

16 Sep, 2015 14:41 1639 Marime text
Sindicaliştii din domeniul feroviar anunţă, în perioada 22-24 septembrie, grevă japoneză, posibile proteste spontane şi chiar grevă generală. Anunţul vine pe fondul nemulţumirilor cauzate de reprezentanţii Ministerului Transporturilor.

Prin urmare, conducerea organizaţiilor sindicale reprezentative din domeniul feroviar - Federaţia Naţională Feroviară Mişcare Comercial, Federaţia Mecanicilor de Locomotivă, Federaţia "Drum de fier", Federaţia Naţională Elcatel, Federaţia Sindicatelor Ramurii Vagoane, Federaţia Sindicatelor Transportatorilor Feroviari - îi acuză pe reprezentanţii CN CFR, CFR Marfă şi CFR Călători că întârzie negocierile.

În acest context, organizaţiile sindicale solicită o întâlnire de urgenţă, joi, cu ministrul Transporturilor, dar şi ca soluţiile la revendicările lor să fie discutate în prima şedinţă a Executivului. Printre revendicări se numără semnarea contractului colectiv de muncă până cel târziu pe 30 septembrie, creşterea salariilor cu cel puţin 10 la sută, acordarea de tichete de masă pentru toate zilele lucrătoare, acordarea de vouchere de vacanţă începând cu 1 ianuarie 2016, dar şi o politică de personal care să asigure funcţionarea în bune condiţii a acestui domeniu legat de siguranţa naţională. Dacă aceste cereri nu vor fi satisfăcute, sindicaliştii avertizează că vor declanşa greva generală începând cu 1 octombrie.

Sursa foto: ziarero.antena3.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii