Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinaxar 20 decembrie 2015 Devenit sfânt din păgân și persecutor al creștinilor. A murit în groapa fiarelor

ro

20 Dec, 2015 03:55 1594 Marime text
Sfântul Ignatie Teoforul (35-107) - se crede că a fost sirian de origine şi că, înainte de convertirea să la creştinism, ar fi fost păgân şi mare persecutor al creştinilor. Potrivit tradiţiei, Ignatie a fost episcop de Antiohia.
 
 A suferit moarte martirică la Roma, în timpul domniei împăratului Traian (98-117). A fost arestat, împreună cu alţi creştini, în timpul persecuţiei din Antiohia şi pedepsit cu moartea prin aruncare la fiare, în amfiteatrul de la Roma. A luptat împotriva celor care susţineau că Hristos a avut un trup aparent: "Fiţi, prin urmare, surzi când vi se vorbeşte de altceva decât de Iisus Hristos, Cel din seminția lui David, Fiu al Mariei, Cel Care cu adevărat S-a născut, a mâncat şi a băut, Care cu adevărat a fost prigonit în timpul lui Pilat din Pont, Care cu adevărat a fost răstignit şi a murit în văzul celor cereşti, al celor pământeşti şi al celor de dedesubt, Care cu adevărat a înviat din morţi" (Către Tralieni, IX, 1).
 
Sfântul Ignatie a predicat neîncetat unirea în jurul episcopului, înconjurat de prezbiteri: "Aveţi grijă să nu luaţi parte decât la o singură Euharistie; căci nu există decât un singur trup, Domnul nostru Iisus Hristos, şi un singur potir spre unirea cu sângele Sau; un singur jertfelnic, după cum un singur episcop cu preoţii şi diaconii, împreună cu mine slujitori". Părticele din moaştele sale se află în Catedrala episcopală din Galaţi, la Schitul Darvari din Capitală şi la Mănăstirea Tismana.
Sursă: CrestinOrtodox.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii