Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sinaxar 19 decembrie 2015 Sfinții pomeniți azi și păcatele lor. Beție și păcate trupești. Robul și stăpâna

ro

19 Dec, 2015 01:15 1377 Marime text
Sfântul Bonifatie a trăit pe vremea împăratului Diocleţian. A fost robul unei femei bogate, Aglaia, fiica proconsulului Romei.
 
Din Sinaxar aflăm că viețuia în păcate trupeşti cu stăpâna sa şi era beţiv.
Nu spre defăimare se spune această, ci pentru a ne descoperi cum păcătosul devine mucenic al lui Hristos. Într-una din zile, Aglaia i-a zis lui Bonifatie: "Mergi în Răsărit, unde mărturisesc  Sfinţii, că să-mi aduci moaşte de Mucenici, pentru a le avea ajutor şi de sufletească mântuire."
 Ajuns în faţă dregătorului, Bonifatie a mărturisit că este creştin. Pentru această mărturisire, a fost spânzurat cu capul în jos, împuns cu trestii ascuţite pe sub unghii, i s-a dat plumb topit pe gură, a fost băgat cu capul în jos într-o căldare plină de smoală ce fierbea, dar din toate a ieşit nevătămat. Atunci dregătorul a poruncit să i se taie capul. Iar Sfântul, după ce s-a rugat, şi-a plecat capul şi a fost tăiat. Trupul sau a fost răscumpărat cu mulţi bani de Aglaia şi a fost înmormântat în apropiere de Roma.
 Mai târziu, Aglai va zidi o biserică mare în numele lui Bonifatie, chiar în mijlocul Romei, în care a mutat moaştele acestuia.
Sursa: CrestinOrtodox.ro
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii