Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:22 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Silk Road Summit va avea loc mâine la Constanţa. Printre temele de discuţii se află şi Drumului Mătăsii

ro

04 Oct, 2017 14:13 1975 Marime text
Evenimentul Silk Road Summit va avea loc în premieră, în Portul Constanța, joi, 5 octombrie 2017, ora 9.00. La eveniment vor participa ministrul transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc şi peste 200 de delegați.

În cadrul evenimentului vor fi prezenţi diplomați, parlamentari din comisiile de specialitate din Senat și Camera Deputaților, oficiali ai Guvernului, ai Ministerului Transporturilor, ai Consiliului Concurenței, delegați ai porturilor partenere Portului Constanța, asociații profesionale ale transportatorilor, oameni de afaceri, comunitatea portuară din portul Constanța.

Printre ţările reprezentate la eveniment se numără Austria, Serbia, Bulgaria, Croația, Azerbaidjan, Kazahstan, Turkmenistan, Turcia, Polonia, Germania, Olanda, România.

În cadrul summit-ului va avea loc semnarea Protocolului de Cooperare dintre Portul Baku (Azerbaidjan) și Portul Constanța. De asemenea, se va dezbate tematica Drumului Mătăsii și se vor stabili noi relații de cooperare în domeniul transportului și schimbului de mărfuri pe această rută. Portul Constanța, prin capacitățile sale de operare, oferă posibilitatea dezvoltării acestui coridor de transport.

Portul Constanța a făcut deja pași importanți pentru a îmbunătăți cooperarea pe această rută de transport, a «noului drum a mătăsii», prin semnarea unor protocoale de colaborare cu porturile Ningbo și Qingdao din China, porturile Batumi și Poti din Georgia, portul Aktau din Kazakhstan și cu Serviciul de Stat pentru Transport Naval din Turkmenistan, se arată în comunicatul oficial.

Evenimentul este organizat de către Compania Națională „Administrația Porturilor Maritime” S.A. Constanța, Organizația Patronală Constanța Port Business Association și Asociația Drumul Mătăsii din România.


Citeşte şi: Ministrul Transporturilor va deschide evenimentul Silk Road Summit din portul Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii